De 3 gouden voetbaltips van Lionel

Is jouw zoon of dochter helemaal fan van voetbal? En wilt hij of zij leren voetballen? Dan is deze blogpost zeker iets voor jou. In deze blog vind je namelijk 3 tips om van jouw kind een topvoetballer te maken!


Balaanname

exit rebounder

De bal aannemen is een belangrijk onderdeel van het voetbal. Zonder een goede aanname is het moeilijk om een heel goede voetballer te worden. Door een goede balaanname kun je snel handelen en de bal verder spelen. Je aanname moet je vooral op training en wedstrijden oefenen.

Ik heb echter een oplossing voor wie graag in de tuin op zijn eentje aan zijn techniek wilt werken. Je hebt hiervoor alleen een bal en een Kickback Rebounder nodig. Trap de bal tegen de rebounder en probeer de bal zo goed mogelijk aan te nemen als deze weerkaatst. Blijf deze oefening uitvoeren tot het goed gaat en gebruik hiervoor zowel je rechter- als linkervoet. Ook kan je hiermee je borstcontroles leren, blijf hierop oefenen en misschien zal je dit net zo goed kunnen als Fellaini! Deze oefeningen zullen er voor zorgen dat je balaannames er sterk op vooruit gaan.


Traptechniek

exit goal

Traptechniek is iets dat je moet aanleren van jongs af aan. Deze technieken moet je aanleren op de voetbaltrainingen maar kunnen ook thuis beoefend worden. Hoe beter jouw techniek, hoe preciezer je de bal kan trappen en hoe meer doelpunten je zal maken! Ik heb alvast enkele tips voor om de traptechniek te verbeteren:

  • Zorg ervoor dat je steunbeen altijd mooi naast de bal geplaatst wordt bij het trappen van de bal.
  • Hou je hoofd naar beneden en je ogen op de bal tijdens het trappen.
  • Maak contact met de middelste tot bovenste helft van de bal.
  • Hou je lichaam over de bal. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je de bal over het doel trapt.

Een andere tip dat je kan helpen om je traptechniek te verbeteren is het oefenen met schieten op een goal met trainingsscherm. Deze speciale trainingsschermen zijn zodanig ontworpen dat je enkel kan scoren door op een bepaald doelgebied te richten! Door hierop te oefenen zal je traptechniek er alleen maar beter van worden! Je kan ook een vriend, broer, zus, mama of papa uitdagen om om ter meeste punten te scoren. Als je links of rechtsboven scoort levert je dat 2 punten op, links- of rechtsonder levert 1 punt op. Diegene die op het einde van een sessie de meeste punten heeft gescoord, mag zichzelf voor één dag Cristiano Ronaldo noemen!


Dribbelen

exit aluminium goal

Bekwaam dribbelen stelt je in staat de beweging van een voetbal te besturen om het voordeel boven een tegenstander te behouden. Deze vaardigheid wordt gebruikt om verschillende dingen in een spel te doen, zoals het verslaan van een verdediger of het hanteren van de bal in een kleine ruimte. Verschillende oefeningen, solo of met partners uitgevoerd, kunnen je helpen jouw dribbelen te perfectioneren. Ik heb alvast enkele oefeningen voorbereid die je dribbeltechniek zullen verbeteren.

Dans met de bal

Hoe beter je bent in het gebruik van verschillende delen van je voet - zool, wreef, bal, buitenkant - hoe meer controle je over de bal kunt uitoefenen tijdens het dribbelen. Voer een oefening uit waarin je met een bal "danst". Tik bijvoorbeeld voortdurend op de bovenkant van de bal met de onderkant van je tenen of de bal van je voet. Wissel je voeten af terwijl je tikt, waardoor de bal in verschillende richtingen rolt. Probeer tijdens het bewegen een ritme te ontwikkelen. Strek jouw armen naar de zijkanten om het evenwicht te bewaren. Om de oefening wat moeilijker te maken, kan je patronen vormen met de bewegingen van de bal, bijvoorbeeld een vierkant, driehoek of zelfs jouw eigen initialen!

Zigzag rond kegeltjes

Voer oefeningen uit die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van het soort behendige dribbelen dat Lionel Messi van Argentinië doet om zijn tegenstanders voorbij te gaan. Koppel je bijvoorbeeld aan een andere speler nadat je zes tot acht kegels op een veld hebt geplaatst en ze op twee meter afstand van elkaar in een rij hebt geplaatst. Terwijl je partner op zijn plaats jogt, begin je bij de eerste kegel en dribbel je zo snel mogelijk zo snel mogelijk in en uit de kegeltjes. Als je klaar bent, geef je de bal door aan je partner. Ga door totdat elk van jullie 20 herhalingen voltooit. Als je een kegel omver gooit, beschouw je dat als een fout. Scoor één punt voor elke set dat je uitvoert zonder een fout. Om de moeilijkheidsgraad te vergroten, verklein je de afstand tussen de kegels tot een meter of schik je de kegels in een willekeurig patroon.

Een andere effectieve en leuke manier om dribbelvaardigheden aan te leren is door te voetballen in een zeer kleine ruimte. Als je goed kan dribbelen en voetballen in een kleine ruimte zal voetballen op een groot veld een makkie worden voor jou! Deze vaardigheid kan je ontwikkelen aan de hand van een Panna Arena.

In zo’n Panna Arena kan je al jouw vrienden en vriendinnen uitdagen voor een stoere panna-battle of een potje straatvoetbal met de EXIT pannavelden en strikers. Pannavoetbal is dé trend op het gebied van straatvoetbal en wordt bij de jeugd steeds populairder! Een panna betekent 'poorten' en je maakt er een wanneer je de bal door de benen van je tegenstander speelt en de bal vervolgens weer in eigen bezit kunt houden. Pannavoetbal speel je 1 tegen 1 of 2 tegen 2. Doormiddel van behendige voetbaltrucs probeer je je tegenstander af te troeven. De EXIT Pannavelden zijn geschikt voor elke ondergrond waarop gevoetbald kan worden, zoals bijvoorbeeld een grasveld, maar zeker ook op een verharde ondergrond.


Zo, ik hoop dat ik jou heb kunnen overtuigen en dat ik samen met jouw kinderen onze Rode Duivels binnenkort mee naar de WK-titel kan schreeuwen met onze mega leuke Belgische vlag! En nu ga ik snel terug voetballen in mijn tuin, tot later!

Groetjes, Lionel


Ontdek alle voetbalaccessoires