Document banner-klein-trampoline

Je hebt beslist dat je graag een trampoline wil aanschaffen. Dan is de vraag welke je zult kiezen. Er zijn een heleboel mogelijkheden! Verschillende vormen, maten, inbouw of opbouw, … Geen zorgen! Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om de knoop door te hakken.

Gezocht: de trampoline die bij u past!

Banner-trampoline

Je hebt beslist dat je graag een trampoline wil aanschaffen. Dan is de vraag welke je zult kiezen. Er zijn een heleboel mogelijkheden! Verschillende vormen, maten, inbouw of opbouw, … Geen zorgen! Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om de knoop door te hakken.

De juiste maat vinden

Er zijn 2 grote factoren die meespelen in de keuze omtrent de grootte van de trampoline.

  • Hoe groot is je tuin?
  • Wat is je budget?

Het is logisch dat het springen op een grotere trampoline soepeler gaat dan op een kleinere trampoline. Bij kleinere trampolines is het aangeraden om een veiligheidsnet aan te schaffen om ongelukken te voorkomen. Aan andere kant zijn grotere trampolines duurder. Natuurlijk nemen ze ook meer ruimte in. Er moet rekening gehouden worden met minstens 1 meter vrije ruimte rondom de trampoline.

Wat is de beste vorm?

Laten we eens kijken naar de verschillende vormen. Iedereen kent de meest voorkomende ronde vorm. Daarnaast heb je echter ook nog rechthoekige en ovale trampolines.

Ronde trampolines

Bij ronde trampolines spring je automatisch meer naar het midden toe. Zo valt je kind natuurlijk minder snel van de trampoline. Dit komt doordat de spanning op de veren en het frame bij ronde trampolines evenredig verdeeld is.

Rechthoekige trampolines

Rechthoekige trampolines zijn meestal wat duurder dan ronde trampolines. De reden hiervoor is dat er meer staal in het frame verwerkt is. Professionele trampolines zijn altijd rechthoekig. Dit komt omdat sprongen beter controleerbaar zijn op rechthoekige trampolines. Kinderen springen minder snel op de rand en botsen minder snel tegen elkaar.

Ovale trampolines

Een ovale trampoline lijkt een combinatie van een ronde en rechthoekige trampoline. Net zoals rechthoekige trampolines wordt er meer staal in verwerkt, die de sprongen beter controleerbaar maken. Zoals bij ronde trampolines word je naar het midden geleid.

Veiligheidsnet of niet?

De kans bestaat altijd dat je kind van de trampoline valt. Dit kan voorkomen worden door een veiligheidsnet rond de trampoline te plaatsen. Deze netten maken de trampoline wel veel hoger. Het kan je zicht belemmeren op de rest van de tuin. Hiermee moet rekening gehouden worden.

Er is ook de mogelijkheid om trampolines in te graven. Hierdoor komt de trampoline op gelijke hoogte met je grasperk. Toch raden we nog steeds aan een veiligheidsnet rond de trampoline te plaatsen.

Inbouw- of opbouwtrampoline

Eigenlijk kan je elke trampoline ingraven. Inbouwtrampolines gebruiken echter een handig systeem met kortere poten. Zo moet je minder graven dan bij opbouwtrampolines. Inbouwtrampolines kunnen echter wel enkel gebruikt worden om in te graven.

Verschillende merken

Om het voor u gemakkelijker te maken, hebben we enkele trampolines uitgekozen van de verschillende merken die we aanbieden.