Veilig naar school met Helm Op Fluo Top

 

Hallo lieve vriendjes, Lionel hier!

Is het jou ook al opgevallen dat het de laatste tijd steeds sneller donker wordt, zowel 's ochtend als 's avonds? Mij wel! Als het donker wordt, is het heel belangrijk dat de anderen je zien in het verkeer!

Daarom ben ik zelf grote fan van de actie Helm Op Fluo Top, omdat de veiligheid van de kindjes heel belangrijk is in de donkere maanden. De campagne is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en loopt tussen de herfst- en krokusvakantie.

Helm Op Fluo Top moedigt kinderen aan om zowel een fluohesje als een helm te dragen naar school. Als ze een fluohesje naar school dragen, krijgen ze daar dagelijks (afhankelijk van de school) een sticker van de juf of meester voor. Die kunnen ze dan op hun kaart plakken. Als ze daarbij ook nog een helm dragen, krijgen ze nog een extra sticker!

Met die kaart valt er heel wat te winnen, zoals: een unieke helm van Nutcase, een supercool fluohesje, een ticket voor het Serpentarium in Blankenberge*, een ticket voor de ZOO van Antwerpen* of Planckendael* en meer!

*Actie onder voorwaarden. Alle voorwaarden vind je hier.
Meer info over Helm Op Fluo Top en over de prijzen die je kan winnen? Klik hier.

 

Nog geen helm? Geen nood! Bij ons vind je de mooiste Nutcase helmen!

 

Voor de allerkleinsten de Baby Nutty (47-50 cm) en de Little Nutty (48-52 cm).


Voor de iets oudere kinderen is er de street-serie deze zijn er in de maten: small (52-56 cm), medium (56-60 cm) en large (60-64 cm).

Hoe de maat van een helm bepalen?

  • Meet je hoofdomtrek door een meetlint rondom het hoofd te trekken en net boven de wenkbrauwen te meten, boven de oren
  • Bepaal de grootst mogelijke omtrek. Je kunt voor de zekerheid een aantal metingen op verschillende hoogtes doen
  • Kies je maat
  • 52-56 cm: S
  • 56-60 cm: M
  • 60-64 cm: L

Heel veel succes met het sparen van stickers, maar wees vooral veilig in het verkeer!

Groetjes,

Pootje Lionel

 

Lionel’s weetje: Wist je dat je met donkere kleding pas zichtbaar bent van 20 meter en met een fluohesje van wel 120 meter afstand? Als je weet dat een auto die 50 km/u rijdt, een remafstand heeft van 35 meter begrijp je zelf wel hoe belangrijk het is!

(bron: http://www.fluovestjes.be/het-nut-van-een-fluovestje-in-cijfers.php)