De Vlindertuin


Zip: 8300
Country: België
City: Knokke-Heist
Address: Bronlaan 14
Extra informatie
Categorie van de zaak:
Dierenparken en aquaria
Een wandeling doorheen... de Vlindertuin
De Vlindertuin in het Zoute is de eerste in ons land, het is een unieke belevenis! Je kan er 350 exemplaren van 35 verschillende soorten tropische vlinders bekijken van diverse vlinderfamilies zoals bv. Uilenvlinders, Passiebloemvlinders, Witjes, Schoenlappers, Monarchen, enz. Ze zijn afkomstig van verschillende continenten: Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, waar ze in kwekerijen speciaal voor ons worden gekweekt. De "vlinders" worden aangekocht als pop. Elke morgen worden in de "poppenkasten" vele vlinders geboren. De beestjes komen er eerst enkele uurtjes op adem. Dan worden de deuren van de kastjes opengezet en vliegen de vlinders de tuin in. Met een beetje geluk komt er misschien zelfs één op je hoofd of schouder zitten.

Het hele verhaal van pop tot vlinder...
Tijdens het seizoen planten veel vlinders zich voort in de Vlindertuin. Je ontdekt ze hier in alle levensfasen: eitjes, rupsen, poppen én vlinders. Op de kleurrijke infoborden vind je bovendien de nodige uitleg over het merkwaardige groeiproces.
Zo wordt een uitstap naar de Vlindertuin een wonderbaarlijke en interessante reis door de wereld van deze prachtige insecten.