weekend-nl

Dinodome

Dinodome

Dentgenbachweg 105, 6468, PG Kerkrade


Zip: 6468
Country: NL
City: PG Kerkrade
Address: Dentgenbachweg 105
Extra informatie
Categorie van de zaak:

Gaiapark is al verscheidene keren uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van Nederland, dus hier kom je niet alleen naartoe voor de Dinodome. De GaiaPark Kerkrade Zoo heeft een wel heel bijzonder project geopend: de DinoDome. Naar hun eigen zeggen is dit Europa’s grootste indoor Dino-speelpark en overtreft de DinoDome de stoutste verwachtingen. Tijdens de officiële opening van de Dome is ook het nieuwe concept Hof van Gaia - de unieke samenwerking met Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants - gepresenteerd: vergaderen, logeren en dineren tussen de dieren!

Bij het betreden van de DinoDome maken de 18meter hoge bijzondere koepelconstructie, het daglichtinval, de talrijke dinosauriërs en de vele rotspartijen met levend groen indruk. Binnen in de Dome valt je oog vervolgens op het immens grote nettenwoud waar kinderen zich heerlijk in kunnen uitleven. Hier bevindt zich o.a. de levensgrote Brachiosaurus met een hoogte van maar liefst 14m, die voor veel extra speelplezier zorgt. Eenmaal in de buik van deze gigant is een afdaling van de glijbaan de enige mogelijkheid om deze dinosaurus te verlaten. Om helemaal tot boven in de 12m hoge torens te komen, dienen de wiebelende touwbruggen te worden overwonnen. Een mooi uitzicht over de Dome is de beloning die volgt. Maar pas op, vanuit die hoogte word je in de gaten gehouden door de negen vliegende reptielen; de Pterosaurussen.

Naast het klauterwoud zorgt de Dome ook nog voor de nodige waterpret. Kinderen kunnen langs een 5m hoge waterval varen die uitmondt in een riviertje. Hierin houdt de Mosasaurus, Limburgse bekendste reptiel uit het Dinosaurustijdperk, zich schuil. Eenmaal weer aan wal gekomen, staat de vraatzuchtige T.rex je op te wachten.

Ook de kleinere onder de dinosaurussen hebben een passend plekje gekregen in de Dome. Van de ranke Compsognatus tot de compacte Protoseratops, over elk kom je iets te weten. Wie nog meer wil zien van de diversiteit van het Dinosaurustijdperk mag zeker het DinoPanorama niet missen. In een 30m lange wandschildering zitten ruim 25 verschillende dinosaurussen verstopt. Daarnaast wordt hier een schitterende dinosaurusfilm - een door GaiaPark gecompileerde weergave van Disney’s animatiefilm Dinosaur – getoond. Wie een aandenken wil aan dit avontuur, kan zijn hart ophalen in de unieke DinoShop