Museum Voor Natuurwetenschappen

Museum Voor Natuurwetenschappen

Vautierstraat 29, 1000, Brussel


Zip: 1000
Country: BE
City: Brussel
Address: Vautierstraat 29
Extra informatie
Categorie van de zaak:

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel is de thuisbasis voor de grootste collectie Dinausauriërs in Europa. Je kunt er vol verwondering staren naar de schoonheid van de T.Rex, de Triceratops en de Diplodocus, en vooral naar de originele fossielen van onze enorme Iguanodon collectie. En natuurlijk zijn er nog meer buitengewone dinosaurusfossielen te ontdekken. Natuur betekent ook evolutie, schaaldieren, insecten, mineralen, zoogdieren, enz. Kortom, het Museum is een schitterende plaats om je te laten verwonderen en de natuur en al haar facetten te ontdekken. Verder proberen we aan de behoefte van ons hedendaags publiek te voldoen, dit wil zeggen dat alle nieuwe en gerenoveerde ruimtes altijd voorzien zijn van duidelijke informatie voor de verschillende niveaus van kennis, en we hebben ook geïntegreerde displays en interactieve modules die kinderen aanspreken. En dit alles altijd in 4 talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits).

De ontdekkingstocht door het Museum start gebruikelijk in de prachtige Galerij van de Dinosauriërs, een ruimte speciaal ontworpen om dienst te doen als Museumzaal en als voorbeeld hoe de eerste ideeën van gesmeed ijzer in combinatie met bloemmotieven in de architectuur werden geïntroduceerd.

Een kleine 100 jaar geleden, werden alle waardevolle collecties en specimens enkel in deze zaal getoond. Maar in de loop der jaren is onze collectie gegroeid en hebben we nu meer da 37 miljoen exemplaren. Sinds april 2014 kan je in de prachtige kleine Galerij van de Mosasauriërs onze mooiste fossiele maashagedissen zien met uiteraard de nodige duiding. Opgelet, dit zijn geen dinosauriërs, maar ze leefden wel in dezelfde periode.