weekend-nl

Planetarium

Planetarium

Boechoutlaan 10, 1020, Brussel


Zip: 1020
Country: BE
City: Brussel
Address: Boechoutlaan 10
Extra informatie
Categorie van de zaak:
Eén van de grootste planetaria van Europa

Kom op ontdekkingstocht langs prachtige, mysterieuze hemelobjecten in een magische omgeving: het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België.

Laat je in vervoering brengen door adembenemende beelden, genomen door ruimtetelescopen. Waan jezelf onder de sterrenhemel van het Andesgebergte...of neem een kijkje vanop de maan.

In het Planetarium kan je de bekendste sterrenbeelden, zoals de Grote Beer, Cassiopeia of Orion herkennen, de poolster en de Pleiaden terugvinden, de loop van de planeten omheen de zon volgen of de veranderende maanfasen doorgronden.

Met een ingenieus projectieapparaat wordt de sterrenhemel natuurgetrouw nagebootst op een koepelvormig scherm (met een diameter van 23 m is dit één van de grootste van Europa).

De planetariumprojector, ontworpen door de firma Zeiss uit Jena, is opgebouwd uit 119 optische objectieven die de zon, de maan, de planeten en meer dan 8500 sterren projecteren. Voor iedere plaats op aarde om op het even welk moment wordt de perfecte sterrenhemel getoond.

De projectiezaal biedt plaats aan 350 mensen.