De Viersprong


Zip: 2460
Country: België
City: Kasterlee
Address: Vorsel 20
Extra informatie
Categorie van de zaak:
Kinderboerderij

Doe-mee-boerderij De Viersprong wil kinderen, jongeren, gezinnen, klassen,... dichter brengen bij de natuur en het landbouwleven. De werking van dit initiatief kan worden samengevat in vier thema's:

Verblijven
Een dag, een driedaagse, een week,... het kan. Verblijven op een echte boerderij tussen de boerderijen. Samen werken, zelf instaan voor het dagelijks brood en het andere voedsel, de dieren verzorgen en voederen; kortom even ondergedompeld worden in het boerenleven.

Ontplooiing
Het leven op de boerderij brengt een heel spectrum van ontplooiingskansen mee: van zelf leren koeien melken tot verantwoordelijkheid nemen over jezelf, je omgeving, de dieren, de mensen,... Dit geldt niet enkel voor de groepen die op de boerderij verblijven, maar ook voor individuele vrijwilligers die de werking mee ondersteunen; zelfs kleinschalige alternatieve tewerkstelling.

Cultuur
Het leven op en rond de boerderij heeft een rijke culturele achtergrond, waarmee mensen kunnen kennismaken. Op De Viersprong willen we tevens ruimte bieden aan mensen die zelf creatief willen bezig zijn: er is plaats voor een concertje, een tentoonstelling, creatieve ateliers, ...

Festiviteiten
Op de boerderij wordt niet enkel hard gewerkt, maar ook regelmatig gefeest: traditionele landbouwfeesten of seizoensfeesten, een kinderfeestje,... maar steeds in relatie tot de eigenheid van de doe-mee-boerderij.