Outlet solden
Uw taalkeuze:

Museum voor Natuurwetenschappen

Museum voor Natuurwetenschappen

Schrijf de eerste review van deze kindvriendelijke zaak

Ajax Loader

Artikelnummer: kv-15

Vautierstraat 29
1000 Brussel
Belgie

Description

Details

Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel is de thuisbasis voor de grootste collectie Dinausauriërs in Europa. Je kunt er vol verwondering staren naar de schoonheid van de T.Rex, de Triceratops en de Diplodocus, en vooral naar de originele fossielen van onze enorme Iguanodon collectie. En natuurlijk zijn er nog meer buitengewone dinosaurusfossielen te ontdekken. Natuur betekent ook evolutie, schaaldieren, insecten, mineralen, zoogdieren, enz. Kortom, het Museum is een schitterende plaats om je te laten verwonderen en de natuur en al haar facetten te ontdekken. Verder proberen we aan de behoefte van ons hedendaags publiek te voldoen, dit wil zeggen dat alle nieuwe en gerenoveerde ruimtes altijd voorzien zijn van duidelijke informatie voor de verschillende niveaus van kennis, en we hebben ook geïntegreerde displays en interactieve modules die kinderen aanspreken. En dit alles altijd in 4 talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits).

De ontdekkingstocht door het Museum start gebruikelijk in de prachtige Galerij van de Dinosauriërs, een ruimte speciaal ontworpen om dienst te doen als Museumzaal en als voorbeeld hoe de eerste ideeën van gesmeed ijzer in combinatie met bloemmotieven in de architectuur werden geïntroduceerd.

Een kleine 100 jaar geleden, werden alle waardevolle collecties en specimens enkel in deze zaal getoond. Maar in de loop der jaren is onze collectie gegroeid en hebben we nu meer da 37 miljoen exemplaren. Sinds april 2014 kan je in de prachtige kleine Galerij van de Mosasauriërs onze mooiste fossiele maashagedissen zien met uiteraard de nodige duiding. Opgelet, dit zijn geen dinosauriërs, maar ze leefden wel in dezelfde periode.

Openingsuren

  • van dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 16.45 uur ;
  • zaterdag en zondag, van 10.00 tot 18.00 uur
  • tijdens de (Belgische) herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie van 10.00 tot 18.00 uur (maandag gesloten).

Inkomprijs

4.5 tot 7€

GOUDEN TIP: Gratis toegang elke eerste woensdag van de maand, vanaf 13 uur !
Had je iets aan de tip? Doe ons plezier terug en LIKE US op onze Facebook pagina :-)

 

Google Maps

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van deze kindvriendelijke zaak

Schrijf uw eigen review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register