Outlet solden
Uw taalkeuze:

Baron Van Zon

Baron Van Zon

Schrijf de eerste review van deze kindvriendelijke zaak

Ajax Loader

Artikelnummer: kv-428

Mechelseweg 21 2811 HOMBEEK
Tel: 015.43.58.50
Fax: 015.43.58.51

Beschrijving

Details

Het ware verhaal van Baron van Zon… Verklaring van het fenomeen “Baron van Zon” oorspronkelijk met “S” zoals het door de overlevering is bepaald. Keren we terug naar het jaar 1934, dat is het geboortejaar van de “Poppenschouwburg Van Campen”. Jozef Judocus Van Campen ontwerpt voor zijn kinderen een “kinderpoppenspel”. Alras groeit dit uit tot een “volwassen poppenspel”.

Poppen, decors, scenario worden door hemzelf gemaakt en later voortgezet door de oudste zoon “Constant Van Campen”. Een der eerste en meest succesrijke scenario’s is het stuk “Zonder Complimenten”. De hoofdfiguur van dit verhaal is, en nu komen we tot de ontknoping “Baron van Son”. Baron van Son is zoals het hoort te zijn, een rijke baron. Hij heeft een dochter Engelentijne, twintig lentes en bloedmooi, nog mooier zelfs! Op een onzalige dag wordt Engelentijne geschaakt. Baron van Son is ten einde raad, en komt in contact met de 4 belhamels: “de Neus, de Schele, den Bult en de Kop”, vier hoofdfiguren in de folklorewereld van het poppenspel.

Zij worden gehuurd door Baron van Son tegen goed geld en vijf maaltijden per dag (en royaal den tijd om t’eten). Zij bevrijden Engelen

Openingsuren

zaterdag open vanaf 18.00h
zondag en maandag gesloten

Google Maps

Beoordelingen

  1. Schrijf de eerste review van deze kindvriendelijke zaak

Schrijf uw eigen review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register