Outlet solden
Uw taalkeuze:

Parc Chlorophylle

Parc Chlorophylle

Schrijf de eerste review van deze kindvriendelijke zaak

Ajax Loader

Artikelnummer: kv-523

Rue des Chasseurs Ardennais 60 6960 Manhay
Tel: 32 (0)84/378 774
Email:
info@parcchlorophylle.com

Description

Details

Op 3 juni 2002 opende "Parc Chlorophylle" het recreatiebos te Manhay in Dochamps officieel zijn deuren.

Het is opgetrokken uit resten van een oud Safari Park, in het hartje van een immens bos. Het park bevindt zich in de nabijheid van de gemeenten: La Roche-en-Ardenne, Erezée, het stadje Durbuy en op enkele kilometers van Baraque Fraiture. Dit maakt de E25 de ideale toegangsweg tot het park.

Het Park van 9 hectaren, enig in zijn genre, geeft de bezoeker de kans de wereld van het bos te ontdekken op een originele manier.

Eén van de belangrijkste attracties van het Park Chlorophylle is de loopbrug die u kunt bewandelen tot in de toppen van de bomen. Kinderen kunnen zich uitleven in de thematische speeltuin aangepast aan het bos.
De verschillende animaties, bestaande uit hout staan volledig in het teken van de natuur en het milieubehoud. Naast elke animatie bevinden zich tweetalige didactische houten panelen die de bezoeker informeert.

De aanleg van het park kreeg zijn specifieke infrastructuur mede door de samenwerking van verschillende gespecialiseerde artiesten en architecten zoals Jean-Claude Servais en Jean-Marie Winants die hun groot talent ten dienste stelde van dit verleidelijk project.
Zij werden mede geïnspireerd door bestaande projekten in sommige Scandinavische en Anglo-Saksische landen waardoor het park zowel een ludiek als een pedagogisch aspect krijgt. Een formule van uniek en origineel toerisme.

De gemeente Manhay heeft dit project gerealiseerd mede door de samenwerking van IDELUX, welke een grote invloed uitoefent op het toerisme in Wallonië. Een investering van 2,1 miljoen Euros werd mogelijk gemaakt dankzij de Europese Unie, het Waals gewest en de provincie Luxemburg.
U krijgt toegang tot het park voor zéér democratische prijzen. Het tarief voor volwassenen bedraagt 7,50 €, families vanaf 4 personen (2 volwassenen + minimum 2 kinderen 3-12j) betalen slechts 5,30 € en per persoon en er bestaat tevens een formule van getrouwheidskaart geldig gedurende 4 maanden. Vanaf het 2de bezoek en volgende betaalt u slechts 3 €.

Openingsuren

juli/augustus van 10 tot 18h.
de andere maanden van 10 tot 17h.

Google Maps

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van deze kindvriendelijke zaak

Schrijf uw eigen review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register