Outlet solden
Uw taalkeuze:

Informatie over trampolines

Kwaliteit van een trampoline

De voornaamste punten waarop u best let zijn:

 • De dikte van de buizen
 • De galvanisatie van frame en veren
 • De vasthechting van de veren in het frame en aan de springmat
 • De lengte van de veren
 • De breedte en dikte van het randkussen
 • Het aantal jaar garantie van veren, randkussen, springdoek en net. Lees de kleine lettertjes! Eenvoudige standaard trampolines geven maar 1 jaar garantie. De beste Kadee trampoline geeft 10 jaar garantie!

Vergelijk bovenstaande factoren met een goedkoop merk en U zal onmiddellijk het verschil in kwaliteit opmerken. Kinderenkoning verkoopt enkel trampolines van 2 topmerken die goed scoren op bovenstaande parameters: Kadee en Jumpking.

Veiligheidstips voor gebruik van een trampoline

Trampolinespringen is heel leuk maar let bij aankoop en gebruik van een tuintrampoline op de volgende dingen om ongevallen te voorkomen:

 • Er moet voldoende vrije ruimte zijn boven de trampoline, dus er mogen geen touwen, overhangende takken of andere mogelijke obstakels boven de trampoline hangen.
 • De trampoline moet op een vlakke ondergrond worden geplaatst.
 • Het is sterk aangeraken een net rond de trampoline te kopen, of ze in te graven in de grond. Indien U geen net heeft zorg dan voor een zachte ondergrond (zoals gras, los zand...) als valzone.
 • Tuintrampolines hoger dan vijftig centimeter kunnen beter niet worden gebruikt door kinderen onder de zes jaar.
 • Plaats de trampoline nooit in de buurt van muren, aangrenzende gebouwen, huizen, hekken, speeltoestellen en andere obstakels. Zorg voor minstens één meter vrije ruimte rond de trampoline.
 • Let erop dat het springdoek bij het springen niet in contact komt met het frame of de grond. Let erop dat er geen gaten ontstaan tussen springdoek en het frame. En zorg er tevens voor dat er niets onder de trampoline staat (zoals bv een loopfiets of speeltractor).
 • Laat kinderen van de trampoline afklimmen en niet afspringen.
 • Laat nooit meer dan één persoon tegelijk op de trampoline springen. Laat kinderen niet springen zonder toezicht van een volwassene. Laat springers geen salto’s maken op tuintrampolines, zonder dat ze professionele instructies kregen.
 • Spring alleen wanneer het springdoek droog is.

 

Waarom een trampoline ingraven?

Esthetiek – De trampoline is mooi geïntegreerd in uw tuin en geeft uw tuin tegelijkertijd een mooi én kindvriendelijk uitzicht. Een uitstekende combinatie waar u zeker trots op zal zijn.

Handig te onderhouden - Aangezien de trampoline een vaste plaats heeft, kan u de tuin rond de trampoline heel makkelijk aanleggen en onderhouden. Gras afrijden rondom uw ingebouwde trampoline is veel handiger, zeker als u de inbouwtrampoline rondom afwerkt met onze handige rubberen tegels.

Veilig - De kinderen kunnen makkelijk op en af de trampoline stappen, zonder ladder en zonder uw hulp. Vriendjes die komen spelen, kleine kinderen die de trampoline op kruipen, enz. U heeft zich geen zorgen meer te maken over de hoogte waarop de kinderen spelen en springen.

Privacy en burenrust - Uw kinderen (en uzelf) springen minder in het zicht van de buren omdat de springmat zich ter hoogte van uw grasperk bevindt. Dat geeft u en uw kinderen wat minder bekijks, maar ook de buren zitten rustiger op hun terras.

Nieuwe mogelijkheden – In de zomer wordt uw ingebouwde trampoline een reusachtig zonnebed waarop u heerlijk kan rusten. Uw ingebouwde trampoline vormt ook een ideale uitvalsbasis voor allerlei leuke kinderspelletjes (bijv. tikkertje, waterspelletjes, enz.).

Hoe een trampoline ingraven?

Roger van Dobbit Magazine publiceerde een video met handige tips hoe met een trampoline moet ingraven. U kan de video hieronder bezien. De trampoline die wordt getoond op de video is de kwalitatieve Kadee Pro Inground trampoline. Indien U een trampoline inbouwt, kies dan zeker een kwalitatief model omdat het gedurende gans het jaar zal blijven buiten staan.