weekend-nl

Baron Van Zon

Baron Van Zon

Mechelseweg 21, 2811, HOMBEEK


Zip: 2811
Country: BE
City: HOMBEEK
Address: Mechelseweg 21
Extra informatie
Categorie van de zaak:
Het ware verhaal van Baron van Zon… Verklaring van het fenomeen “Baron van Zon” oorspronkelijk met “S” zoals het door de overlevering is bepaald. Keren we terug naar het jaar 1934, dat is het geboortejaar van de “Poppenschouwburg Van Campen”. Jozef Judocus Van Campen ontwerpt voor zijn kinderen een “kinderpoppenspel”. Alras groeit dit uit tot een “volwassen poppenspel”.

Poppen, decors, scenario worden door hemzelf gemaakt en later voortgezet door de oudste zoon “Constant Van Campen”. Een der eerste en meest succesrijke scenario’s is het stuk “Zonder Complimenten”. De hoofdfiguur van dit verhaal is, en nu komen we tot de ontknoping “Baron van Son”. Baron van Son is zoals het hoort te zijn, een rijke baron. Hij heeft een dochter Engelentijne, twintig lentes en bloedmooi, nog mooier zelfs! Op een onzalige dag wordt Engelentijne geschaakt. Baron van Son is ten einde raad, en komt in contact met de 4 belhamels: “de Neus, de Schele, den Bult en de Kop”, vier hoofdfiguren in de folklorewereld van het poppenspel.

Zij worden gehuurd door Baron van Son tegen goed geld en vijf maaltijden per dag (en royaal den tijd om t’eten). Zij bevrijden Engelen