weekend-nl

Het Kleine Meer

Het Kleine Meer

Zuidhoekstraat 22, 8880, Sint Eloois Winkel


Zip: 8880
Country: BE
City: Sint Eloois Winkel
Address: Zuidhoekstraat 22
Extra informatie
Categorie van de zaak:
Ooit was "Het Kleine Meer" een vervallen hoeve die in het jaar 1970 door de fam. Vandemoortele werd aangekocht en eigenhandig werd gerestaureerd. Rondom de hoeve werd een vijver aangelegd voor de watervoorziening van hun groenten bedrijf. Vandaag is de hoeve er nog altijd. In mei 1996 opent "Het Kleine Meer" zijn deuren als taverne. Dankzij de nalatenschap van de vorige bewoners kunnen onze gasten genieten van het uitzicht op de vijver. Het terras is dan ook een aanrader op warme zomerdagen. Doch zelfs in de koude en kille wintermaanden krijgt men reeds warm als men de deur opentrekt. De geur van warme, rustieke houten balken en de sfeer die eigen is aan een hoeve komen zo op je af.

Aan gezelligheid geen gebrek dus. Ook voor de natuurliefhebbers is "Het Klein Meer" de plaats bij uitstek. Aangezien de hoeve zich midden in de ongerepte natuur bevindt, temidden van de weilanden, kan men genieten van de rust en stilte. Een wandeling beginnen of eindigen rond het Meer is een aanrader voor wie van de natuur houdt
(in de zomer zijn de paden prachtig versierd met bloemen).

In "Het Kleine Meer" zijn gratis kaarten verkrijgbaar waarop routes uitgestippeld staan voor zowel wandelaars als fietsers.
"Het Kleine Meer" zet alles in het werk om het uw kinderen zo aangenaam mogelijk te maken.. Zo kunnen ze zich naar hartelust vermaken in de binnen- en/of buitenspeeltuin. Ook worden er jaarlijks speciale activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Zo is er het Sinterklaas-feest waarbij de Sint voor ieder kind een attentie meebrengt, en met Pasen is er de welom bekende eierenraap. Speciale menu's voor de kinderen zijn voorzien zodat ook zij met volle teugen kunnen genieten van hun bezoek aan "Het Kleine Meer".