Outlet solden
Uw taalkeuze:

Barelhoeve

Barelhoeve
Ajax Loader

Artikelnummer: kv-221

Barelstraat 183
2880 Bornem
Belgie
03/889.13.80

Beschrijving

Details

De gemeentelijke kinderboerderij 'Barelhoeve', die 1974 officieel werd opengesteld voor het publiek, is gegroeid uit een bestaand landbouwbedrijf dat nog altijd wordt voortgezet. De Barelhoeve, ook vandaag nog een rendabel melkveebedrijf, blijft dus een boerderij in de echte betekenis van het woord.

De inrichting van de kinderboerderij is volledig afgestemd op de ontmoeting met het publiek, en is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de belangrijkste gemeentelijke projecten op het vlak van milieu- en natuuronwtikkeling. Het kleuterpad neemt onze allerkleinsten mee in de wondere wereld van de boerderijdieren. Het duurzaamheidspad is ingericht voor iets oudere leerlingen en volwassenen en geeft een overzicht van de ecologische materialen en technieken die voor de inrichting van de kinderboerderij werden gebruikt. Zo kan iedereen ter plaatse zien hoeveel elektriciteit er wordt geproduceerd door de zonnepanelen op de nieuwe konijnenhokken. Hieronder vind je het volledige aanbod.

Openingsuren

De boerderij is iedere dag vrij toegankelijk van 8.30 tot 19.00 uur. Groepen dienen een bezoek steeds aan te vragen. Op maandag is de boerderij niet toegankelijk voor hen.

Het winkeltje met lokale hoeveproducten is maandag gesloten, behalve tijdens schoolvakanties en feestdagen. De openingsuren:
- dinsdag t.e.m. vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 18.00 uur
- zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur doorlopend
- tijdens zomeruur alle dagen open tot 19.00 uur (maandag blijft gelsoten)

Google Maps

Beoordelingen

  1. Must-Do! Review door WhiTeY

    Er niet zijn geweest, is een gat in uw cultuur, zelfs de dieren lachen je hier toe, de dagdagelijks verse in huis bereidde producten zijn een must om te proeven, steeds een 10 tal soorten hoeve-ijs, rijstpap, wafels, enz......
    NIEUW sedert 29-10-2016 is "het karhuis", is op hetzelfde domein gelegen, meer info op de website: www.barelhoeve.be
    Doen hé!! (Geplaatst op 31-10-2016)

Schrijf uw eigen review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register