Kapla

De bouwblokken van Kapla zijn een onuitputbare bron van inspiratie waarbij je de coolste creaties kan maken. Uniek aan deze Kapla plankjes is het feit dat deze allemaal precies evengroot zijn. Even geen fantasie? Geen probleem, neem dan gewoon een kijkje in een van de Kapla voorbeeldboekjes!

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Bouw je fantasiewereld met de constructies van Kapla

De plankjes van Kapla lenen zich voor de gekste en mooiste creaties! Je kan ze oneindig stapelen en schuiven totdat je bouwwerk klaar is om tentoon te stellen. Creëer en exploreer met Kapla!

Over het merk Kapla

Kapla is uitgevonden in 1987 door Tom van der Bruggen, een toenmalig student kunstgeschiedenis. Hij was gefascineerd door het bouwen van kastelen en zag op een dag een vervallen boerderij. Hij wist meteen dat hij die zou ombouwen tot een kasteel.

Hij begon schetsen te maken van zijn droomkasteel en merkte al snel op dat de blokken waarmee hij ging werken niet goed aangepast waren voor bepaalde elementen zoals vloeren en daken. Daarop vond Tom van der Bruggen een plank uit in de 1:3:5 verhouding. Één lengte, drie diktes en vijf breedtes. Hij noemde ze de KAPLA-plank.

Waarom kiezen voor Kapla?

De KAPLA producten bestaan uit een reeks identieke blokken van dennenhout. Dankzij hun speciale afmetingen zijn ze perfect om verschillende constructies te bouwen. Je hebt geen lijm, schroeven of clips nodig om de blokken in evenwicht te houden. Je kan urenlang constructies bouwen met de KAPLA blokken, alleen, met vrienden of familie.

De KAPLA bouwblokken zijn veilig te gebruiken vanaf drie jaar. De basis is heel eenvoudig, maar hoe meer ervaring je hebt, hoe moeilijker het spel kan worden. Jongeren leren elke keer hun bouwtechnieken verbeteren wanneer ze met KAPLA spelen.

Kinderenkoning biedt u verschillende groottes aan van de KAPLA producten. KAPLA dozen met 200 of zelfs met 1000 blokken! KAPLA boeken én blokken in verschillende kleuren zijn ook bij ons verkrijgbaar! Bekijk hier alle bouwblokken van Kapla >