Trampolinespringen, gezond of niet?

Wil je jouw kind weghalen van de TV of computer? Zet dan een trampoline in de tuin! De trampoline is een gezond alternatief waarmee jouw kind zich enorm mee kan amuseren.


Wat zijn de voordelen van trampolinespringen?

trampolinespringen

Trampolinespringen heeft zoveel voordelen. Ik som je hieronder graag de belangrijkste voordelen op.

Betere coördinatie & evenwicht

Trampolinespringen zou de coördinatie en het evenwichtsgevoel van kinderen enorm bevorderen. Daarnaast is balans proberen behouden ook één van de leuke uitdagingen. En dat is nog niet alles.

Minder stress, betere concentratie & lichaamshouding

Verder zou trampolinespringen ook stress verminderen en concentratie verhogen. Je spieren worden bovendien heel wat sterker van trampolinespringen. Daardoor gaat de algemene lichaamshouding verbeteren. Ook voor kinderen die niet graag sporten, is trampolinespringen een goede optie. Omdat het zo leuk is, zullen ze sowieso veel tijd doorbrengen op hun trampoline. Het perfecte kunstje kunnen uitvoeren, is motiverend om door te zetten. Zo blijven je kinderen goed in beweging!

Meer zelfvertrouwen & doorzettingsvermogen

Nog een voordeel is dat trampolinespringen het zelfvertrouwen van kinderen kan verhogen. Wanneer kinderen een nieuw trucje onder de knie krijgen, zouden ze zelfverzekerder worden. Ook het doorzettingsvermogen wordt sterk getest. Iets nieuws aanleren is niet gemakkelijk. Een trucje moet soms een paar keer opnieuw geoefend worden vooraleer het lukt. Trampolinespringen heeft dus veel meer te bieden dan je zou denken!

Leuk, heel leuk & superleuk!

Het belangrijkste bij trampolinespringen is natuurlijk het plezier. Je wordt er supervrolijk van. Het zwevende gevoel, alsof je kan vliegen als een vogel, is geweldig. De kriebels bij een hoge sprong maken dat gevoel compleet. Moet je even bekomen? Trampolines zijn ook geweldige ligkussens om even op adem te komen. Wees gerust, van de aanschaf van een trampoline zal je geen spijt hebben. Bovendien staat er geen leeftijd op!


Ontdek alle trampolines


Springen maar! Lionel