7 tips voor het starten van een geweldig schooljaar!

Het is voor ouders en kinderen belangrijk om je voor te bereiden op een succesvol schooljaar. Ik heb 7 tips voor jullie uitgezocht die ervoor gaan zorgen dat jullie vol goede moed aan het nieuwe jaar beginnen!


1. Zet je wekker

school wekker

De tijd van uitslapen is voorbij, het wordt weer tijd om wakker te worden met het alarm dat je ongetwijfeld al weken niet hebt gehoord. Het is daarom slim om alvast in je dagelijkse ritme te komen en je wekker weer te zetten. Begin al aan het einde van de vakantie met het zetten van je wekker, zo kom je namelijk makkelijker in het juiste ritme. Vind jij het geluid van die wekker ook zo vreselijk? Verander het standaard alarm in een liedje waar jij vrolijk van wordt! Dan begin je de dag al stukken beter!


2. Zorg voor een goedgevulde koelkast

school snacks

Zodra de scholen weer gaan beginnen is het belangrijk dat de koelkast gevuld is. Het is belangrijk dat kinderen een gezonde snack mee naar school kunnen nemen. Haal de koelkast leeg voor een grondige schoonmaakbeurt. Doe dit ook met de voorraadkast en vul hem met ontbijtgranen, koekjes, melk en drankjes! Dan hoef je alleen nog maar de verse producten in de supermarkt te kopen. Wees bij het opdienen van groente en fruit creatief. Bedenk originele en leuke manieren om eten op te dienen en op te eten. Het zal je kind helpen een gezonde eetgewoonten te ontwikkelen.


3. Favoriete outfit

school outfit

De allereerste schooldag verloopt in stuk makkelijker in je favoriete outfit. Niets is namelijk fijner om iets aan te trekken waar jij je prettig in voelt. Kies de leukste items uit je kast of ga een lekker dagje winkelen in de stad of online! Dan weet je zeker dat jij stralend naar school gaat de eerste dag! De eyecatchers zijn op dit moment de vrolijke prints. De leger trend en army prints gaan we ook veel terug zien in de vorm van leger groene jassen, broeken en shirts met grote zakken gemaakt met stoere stevige stoffen met of zonder army prints. Nog een tip, leg je kleren voor de volgende dag in de avond klaar. Dat scheelt in de ochtend een hoop tijd en stress! 


4. De juiste schoolspullen

schooltassen

Ga op tijd op zoek naar de schoolspullen. Je wil namelijk niet op zondag avond nog de boekentassen moeten zoeken. Zijn de spullen toe aan vervanging? Bestel je nieuwe schooltas dan op tijd! Dan weet je zeker dat je je tas voor de school begint binnen is! Maar denk naast de boekentas ook aan de broodtrommels en pennenzakken. Zorg ervoor dat jouw tas geordend blijft door ieder schrift aan de bovenkant een kleurtje te geven. Zo zie je snel welk schrift bij welk vak hoort!


5. Naamlabel

naamlabel

Dit is een tip voor vooral de kleinere kinderen. De kans dat kleine kinderen hun tas of jas kwijtraken of vergeten is aanwezig. Daarom is het verstandig om een naamlabel in de jas te bevestigen. Zet eventueel ook je adres en telefoonnummer erbij, dan heb je de verloren items waarschijnlijk nog eerder terug!


6. Tip voor het leren

school leren

Moet je iets uit je hoofd leren maar lukt dat niet? Maak er een foto van en plaats hem als achtergrond op je telefoon of tablet. Elke keer als je je telefoon of tablet pakt lees je onbewust de foto door. Op deze manier blijft de stof beter in je hoofd zitten! Vergeet de foto niet te verwijderen, je wil niet verdacht worden van spieken natuurlijk! Hopelijk ga jij dankzij deze tip je toetsen halen!


7. Doe nog iets leuks

uitstap

De laatste tip, plan nog wat leuks! Sluit de zomervakantie goed af en geniet nog voor de laatste keer van een dagje weg. Plan geweldige activiteiten voor jong en oud in zoals een dagje pretpark, naar het strand of kamperen in de tuin!